Volg op Facebook

vrijdag 29 april 2016

Goud, is dat nou kitsch of stijlvol?

Oke, Goud: je vindt het kitsch of je vindt het stijlvol.


De meningen rond de keur goud lopen nogal uiteen. En dan heb ik het niet alleen over goud in je interieur; in kleding, sieraden, logo's van bedrijven, verf en ja, in ons interieur. Je ziet het tegenwoordig veel meer dan 10 jaar geleden.


Het is een toegankelijkere kleur geworden, net zoiets als met tatoeages? 10 jaar geleden kon jij je ook niet bedenken dat je moeder, buurvrouw of juist dat ene verlegen meisje een tatoeage van een ankertje op d'r pols zou zetten. Nou ja, zo is het ook met de kleur goud.


Niet iedereen vindt het een geschikte kleur voor in je interieur. Maar op deze manier is het toch wel op een zeer stijlvolle manier toegepast:








Ook dit is weer een plaatje welke vrij gemakkelijk is om toe te passen in je interieur. Ga eens bij je na waar de eettafel staat en neem daar de muur achter. Verf deze in een zwarte tint. Niet zomaar zwart/zwart; er zijn heel veel verschillende kleuren zwart en juist dat nuanceverschil kan het kitsch of stijlvol maken.


Dan kan je met deze prachtexemplaren aan de slag: (meer info onder de foto's waar het te koop is natuurlijk)
Via www.alterego-design.nl




Vitra ontwerp van orginele Eames DSW stoel via www.loods5.nl



Hanglamp Mezzo Tondo via www.fonq.nl





Zwevend wandmeubel Edge 220 via www.hethuysraat.nl





Nadat je lamp op hebt gehangen kan je aan de slag met de finishing touch: de kleur goud van de binnenkant van de lamp in bepalend voor je volgende stappen. Maar dit is afhankelijk van jouw situatie: kan je een zwevende kast kwijt? Of wordt het misschien enkel een (gouden natuurlijk) fotolijsten-plank aan de muur met alle lijstjes in het goud? Of heb je nog een mooie klok in huis welke ook wel goud gekleurd kan worden?


Hoe dan ook, aan jouw zwarte muur zou iets gouds moeten komen. Maar tussen goud en goud zit ook verschil, áls het maar matcht met de kleur goud welke aan de binnenkant van de lampenkap zit. Een verfspeciaalzaak kan goudverf aankleuren in welke tint goud dat jij maar wil. En wil jouw verfspeciaalzaak dat niet, dan ken ik zeker nog een paar adresjes waar ze je wel graag helpen :-)


Dus het antwoord op de vraag 'Goud, is dat nou kitsch of stijlvol?' laat ik aan jou over, maar ik hoor graag wat je hiervan vindt.


En heb je een andere vraag? Stel ze me, ik help je graag.


TIP: volg mijn blog ook op Facebook (DyonZ Creativity) of via Bloglovin' en krijg alle berichten zo op je tijdlijn.


Stijlvolle groeten,


Dionne







Geen opmerkingen:

Een reactie posten